Ilmiy-ta'limiy elektron resurslarning huquqiy himoyasi (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu tezisda ilmiy-ta’limiy elektron resurslardan foydalanishdagi samaradorligi, ilmiy-taʼlimiy elektron resurslarining huquqiy himoyasi shakllari, ilmiy-ta’limiy elektron resurslarni himoya qilish va takomillashtirish bo‘yicha takliflar va xulosalar keltirilgan. Ilmiy-ta’limiy elektron resurslarining huquqiy himoyasi innovatsiyalarni rivojlantirish, bilimlar tarqalishini rag‘batlantirish, ijodkorlar huquqlarini himoya qilishda o’z samarasini beradi.В данной тезисе представлены эффективность использования научных и образовательных электронных ресурсов, формы правовой охраны научных и образовательных электронных ресурсов, предложения и выводы по охране и совершенствованию научных и образовательных электронных ресурсов. Правовая охрана научно-образовательных электронных ресурсов эффективна для развития инноваций, стимулирования распространения знаний и защиты прав создателей.This thesis presents the effectiveness of using scientific and educational electronic resources, forms of legal protection of scientific and educational electronic resources, proposals and conclusions on the protection and improvement of scientific and educational electronic resources. Legal protection of scientific-educational electronic resources is effective in developing innovations, stimulating the spread of knowledge, and protecting the rights of creators.