Talabalarni dars jarayoniga qiziqtirish va ularning faolligini oshirish (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada muallif hozirgi инглиз ва ўзбек тилларида талабалар фаоллигини оширишда интерфаол усуллардан фойдаланиш haqida o'z mulohazalarini bayon qilishga harakat qilgan. Bunda muallifning diqqat markazida ingliz va o'zbek tillarida yozilgan талабалар фаоллигини оширишда интерфаол усуллардан фойдаланиш asosiy tadqiqot materiali sifatida o'rganilgan. Maqolani tayyorlash jarayonida muallif ingliz va o'zbek tilshunoslarining qarashlariga tanqidiy yondoshgan va o'z mulohazalarini dadil bayon qilgan. Maqola ingliz va o'zbek tili tarjimashunoslik va uning leksikologiyasini o'rganuvchilar uchun foydali bo'lishi mumkin.