Oʻzbekistonda alkogol mahsulotlari ishlab chiqarilishi hamda realizatsiya qilinishi tahlili (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada aksiz solig‘i ma’muriyatchiligini takomillashtirish bilan bog‘liq muhim masalalarni o‘rganiladi. Aksiz solig‘i davlat daromadlarini shakllantirishda va muayyan tovar va xizmatlar iste’molini tartibga solishda muhim rol o‘ynaydi. Muammolarni tahlil qiladi va aksiz solig‘ini undirishni kuchaytirish, ma’muriy jarayonlarni soddalashtirish va rioya etilishini ta’minlash bo‘yicha potensial yechimlarni taklif qiladi. Ushbu muammolarni hal qilish orqali mamlakatlar aksiz solig‘i tushumlarini optimallashtirishlari va yaxshi fiskal va tartibga solish natijalariga erishishlari mumkin.