X-XII ASRLARDA MOVAROUNNAHRDA IJOD QILGAN TARIXNAVIS OLIMLARNING FAOLIYATI VA ISLOM TARIXIGA OID ASARLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
VIII-XII asrlar davrida Movarounnahrda katta va muhim o’zgarishlar ro’y bera boshladi.