Boshlangʻich sinf oʻqish savodxonligi darslarida buyuk alloma Amir Temur merosidan foydalanish (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada taniqli tarixiy shaxs Amir Temur merosining boshlang'ich sinf o'qish savodxonligi darslariga qo'shilishi ko'rib chiqiladi. Uning merosidan foydalanib, o'qituvchilar o'quvchilarning o'qish qobiliyatlari va tarixiy tushunchalarini oshirib, madaniy meros bilan chuqurroq aloqani rivojlantirishlari mumkin. Tadqiqotda adabiyotlar tahlil qilinadi, uslubiy yondashuvlar taqdim etiladi va Amir Temurning hikoyalari va tamoyillarini o'quv dasturiga kiritish natijalari muhokama qilinadi.