BINO VA INSHOOTLARNI ENERGIYA ISTEMOLI TEJAMKORLIGINI OSHIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Hozirgi kunda rivojlanilayotgan binolarni istemolini tejash uchun zamonaviy aktiv va passiv uylardan foydalanish. Binolarni isitish uchun masalan, shamol, suv, geotermal, biomassa va quyosh energiyasidan foydalanish, elektr energiyasini olishda qanday foydasi va imkoniyatlari haqida ma'lumotlar keltirilgan. Maqola elektr energetikasi sohasidagi texnologik rivojlanishlar, ijtimoiy muammolar va ekologik ta'sirini ham taqqoslash maqsadida yozilgan deb ayta olaman. Bundan tashqari oldingi uylardan ko’ra hozirgi kundagi izolyatsiyalanib qurilayotgan binolar farqi haqida so’z borgan.