TRANZAKSIYA (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Tranzaksiya, bu har qanday moliyaviy muomala yoki operasiya bo'lib, unda pul mablag'lari yoki mulk huquqi bir shaxsdan boshqa shaxsga o'tkaziladi. Bank ishlari, hisob-kitoblar va sarmoyaviy faoliyat kabi sohalarda tranzaksiya tushunchasiga tez-tez duch kelamiz. Tranzaksiya inson hayotining barcha sohalarida qo’llaniladi, jumladan: iqtisodiyot, huquqshunoslik, siyosat, informatika, fizika, psixologiyada.Ushbu maqola elektron tijorat sohasidagi onlayn to'lov operatsiyalarining nozik tomonlari va ahamiyatini o'rganadi. Raqamli platformalarda xavfsiz va uzluksiz tranzaktsiyalarni amalga oshirish bilan bog'liq jarayonning to'liq ko'rinishini taqdim etadi.Maqolada tranzaksiyalar haqida umumiy ma'lumotlar, ularning turlari, SQL Serverda qo'llanilishi, va muhimliklarining ta'riflari keltirilgan. Turli tranzaksiya xususiyatlari, masalan, ACID xususiyatlari va BEGIN, COMMIT, ROLLBACK TRANSACTION buyrug'lari, tushuntirilgan. Bundan tashqari, tranzaksiyalar va ularning muhimliklari tahlil qilingan. Транзакция — это любая финансовая сделка или операция, в ходе которой средства или права собственности передаются от одного лица к другому. Мы часто сталкиваемся с понятием транзакции в таких областях, как банковское дело, бухгалтерский учет и инвестиционная деятельность. Транзакции используются во всех сферах жизни человека, в том числе: в экономике, праве, политике, информатике, физике, психологии. В статье рассмотрены нюансы и значение онлайн-платежных операций в сфере электронной коммерции. Содержит полный обзор процесса реализации безопасных и бесперебойных транзакций на цифровых платформах. В статье представлен обзор транзакций, их типов, их использования в SQL Server и определения их важности. Объясняются различные свойства транзакции, такие как свойства ACID и команды BEGIN, COMMIT, ROLLBACK TRANSACTION. A transaction is any financial transaction or operation in which funds or property rights are transferred from one person to another. We often come across the concept of transaction in areas such as banking, accounting and investment activities. Transactions are used in all areas of human life, including: economics, law, politics, computer science, physics, psychology. This article explores the nuances and importance of online payment operations in the field of electronic commerce. Provides a complete overview of the process involved in implementing secure and seamless transactions on digital platforms. The article provides an overview of transactions, their types, their use in SQL Server, and definitions of their importance. Various transaction properties, such as ACID properties and BEGIN, COMMIT, ROLLBACK TRANSACTION commands, are explained.