KORXONALAR AYLANMA MABLAG‘LARINI MOLIYALASHTIRISH AMALIYOTINI TAKOMILLASHTIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Hozirgi taraqqiy etib borayotgan davrda har bir tijorat korxonasi barqaror faoliyat va rivojlanishga intilmoqda. Shu bilan birga, yakuniy moliyaviy natijaning muhim qismini tashkil etuvchi aktivlarning mazmuni va tuzilishiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Bunday holatda turli ko‘rsatkichlar va koeffitsientlardan foydalangan holda aylanma mablag‘larni boshqarishni takomillashtirish masalalarini o‘rganishning dolzarbligi oshadi.