Pedagogik faoliyat jarayonida bo‘lajak pedagoglarni raqamli texnologiyalardan foydalanish samaradorligini oshirish (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
mazkur maqolada bo’lajak pedagoglarni kreativ fikrlashga o‘rgatish, ularda kreativ tafakkurni shakllantira olish, o‘qituvchining o‘zi kreativ, ijodkor bo‘lishi, darslarni ijodkorlik, kreativlik ruhida tashkil etishi va yangi g‘oyalarni ta‘lim jarayonida sinab ko‘rishi hamda bo‘lajak pedagog kreativlik yo‘l xaritasiga ko‘ra ish yuritishi, tafakkurining tezkorligi va egiluvchanligi, yangi g‘oyalarni yaratish qobiliyati, bir qolipda fikrlamaslik, o‘ziga xoslik, tashabbuskorlik, noaniqlikka toqat qilish hamda zakovatli bo‘lishi kabi xusiyatlari, shuningdek, eksprimentlar jarayonida bo‘lajak pedagoglarning raqamli ta’lim muhitida ishlash bo‘yicha muhim kasbiy sifatlarini shakllanganlik darajasini aniqlash uchun joriy nazoratlar o‘tkazilishi, bo‘lajak pedagoglarning raqamli ta’lim muhitida ishlash bo‘yicha muhim kasbiy sifatlarini shakllantirishda pedagogik shart-sharoitni aniqlashga qaratilgan.this article will teach future educators to creative thinking, to be able to form creative thinking in them, the teacher himself should be creative, creative, organize lessons in the spirit of creativity, creativeness and test new ideas in the educational process, and the future educator should work according to the creativism road map, be quick and flexible in his thinking, the ability to create new ideas, not thinking in one mold, personality, initiative, tolerance of uncertainty, as well as, in the process of Expositions, the transfer of current controls to determine the level of formation of important professional qualities of future educators for working in the digital educational environment, aimed at determining pedagogical conditions in the formation of important professional qualities of future educators for working in the digital educational environment.в этой статье рассказывается о том, как научить будущих педагогов мыслить креативно, развить у них креативное мышление.,учитель должен сам быть креативным, креативным, организовывать занятия в духе творчества, креативности и пробовать новые идеи в образовательном процессе, а будущий педагог должен руководствоваться дорожной картой креативности, быстротой и гибкостью мышления, способностью генерировать новые идеи, быть нестандартным мышлением, оригинальностью, инициативностью, терпимостью к неопределенности и интеллектом, а также, проведение текущих проверок с целью определения уровня сформированности значимых профессиональных качеств будущих педагогов по работе в цифровой образовательной среде в процессе экспериментов направлено на выявление педагогических предпосылок формирования значимых профессиональных качеств будущих педагогов по работе в цифровой образовательной среде.