ISMALOQNI (SPINACIA) XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI VA OZUQAVIY QIYMATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ismaloq (Spinacia) — shoʻradoshlar (shoʻragullilar oilasi)ga mansub bir yoki ikki yillik oʻsimliklar turkumi, sabzavot ekini. Ismaloq ikki jinsli (aksariyat, ikki uyli), sovuqqa chidamli, tez yetiladigan oʻsimlik. A QSH, Kanada, Yevrosiyoda, jumladan, Oʻzbekistonda poliz ismaloqi (S. oleracea L.) turi sabzavot sifatida oʻstiriladi. [2]