THE INFLUENTIAL FIGURES IN THE METHODOLOGY OF TEACHING ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Teaching English as a Foreign Language (EFL) has undergone significant developments throughout history, with various educators and researchers contributing to the evolution of teaching methodologies. This article aims to shed light on the foundational figures who have made substantial contributions to the field and influenced EFL teaching practices.Преподавание английского языка как иностранного (EFL) претерпело значительные изменения на протяжении истории, с различными педагогами и исследователями, внесшими свой вклад в эволюцию методик преподавания. Данная статья направлена на освещение ключевых фигур, которые внесли существенный вклад в область и оказали влияние на практику преподавания EFL.ingliz tilini chet tili sifatida o'qitish tarix bo'ylab metodikani o'qitishni rivojlanishiga hissa qo'shgan turli xil ta'lim beruvchilar va izlanuvchilar orqali muhim rivojlanishlar ostida bo'lgan. Ushbu maqola EFL o'qitish amaliyotini ta'sir etgan asosiy shaxslarning qanday qilib katta hissa qo'shganlarini va sohasida sezilarli hissa qo'shganlarini ko'rsatishni maqsad qilgan