ИШЛАБ ЧИҚАРИШ КОРХОНАЛАРИДА ИННОВАЦИОН ЖАРАЁНЛАРНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мамлакатимизда иқтисодий, молиявий ва маркетинг тизимдаги бошқарув муносабатларининг такомиллашаётганлиги ўз навбатида миллий иқтисодиётнинг рақобатбардошлигини ошириш, аҳолининг истеъмол маҳсулотларига бўлган эҳтиёжларини тўлақонли қондириш, саноат корхоналарида ишлаб чиқариш самарадорлигини оширишда муҳим омиллардан бири бўлмоқда. Шунинг учун саноат корхоналарини бошқаришни тўғри шакллантиришга жиддий эътибор қаратилмоқда. Бу ерда энг муҳим омиллардан бири корхоналарда хусусий мулкчилик билан боғлиқ масалаларни тўғри ҳал этиш, илғор давлатлар тажрибасида ўзини оқлаган замонавий бошқарув усулларини амалиётга қўллаш орқали мамлакатимизда маҳаллий истеъмол бозорларини сифатли товарлар билан тўлдириш ҳисобланади.