COMPARATIVE STUDY: MORPHEMES AND THEIR TYPES IN ENGLISH AND UZBEK LANGUAGES (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
this article presents a comparative study of morphemes and their types in English and Uzbek languages. Morphology, a branch of linguistics, is concerned with the structure and formation of words. Morphemes are the smallest meaningful units of language, and understanding their types and patterns is crucial for comprehending the linguistic systems of different languages.вданной статье представлено сравнительное исследование морфем и их типов в английском и узбекском языках. Морфология, отрасль лингвистики, занимается изучением структуры и формирования слов. Морфемы являются наименьшими значимыми единицами языка, и понимание их типов и закономерностей является важным для осознания лингвистических систем различных языков.maqola ingliz va o'zbek tillaridagi morfemalar va ularning turlari bo'yicha solishtirishni o'z ichiga oladi. Morfologiya, tillarning struktura va shakllanishiga oid linvistik sohada bo'lib, morfemalar tillarning eng kichik ma'noiy birliklari hisoblanadi va ularning turlari va shakllari haqida tushunchani tushunish turli tillarning tiliy tizimlarini tushunish uchun muhimdir.