AJDODLAR VA AVLODLAR ORASIDAGI SIRLI VORISIYLIK (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Moziy va zamon, ajdod va avlod orasidagi sirli vorisiylik. Badiiy ijoddagi an’ana va izdoshlik. Fano va foniylik borasida ilmda aytilgan fikr va izohlar. Navoiyga ishq, visol, irfon, oriflik maslagi edi. Barcha mutasavvif iste’dodlar singari Navoiyning ham Haqqa yetishish yo’li kashf va zavq hisoblanadi. Adabiy an’analarni yangilash va boyitish ehtiyoji, birinchi galda, ilhom va shijoat bilan to’lib-toshgan kuchli shaxsiyatning adabiyotga kirib kelishiga yo’l ochiladi.The mysterious succession between Moses and time, ancestor and generation. Tradition and followership in artistic creation. Opinions and comments about decay and transience in science. Navoi was a source of love, wisdom, knowledge, and wisdom. Like all mystical talents, Navoi's path to the truth is discovery and pleasure. The need to renew and enrich literary traditions, first of all, opens the way for a strong personality full of inspiration and enthusiasm to enter literature.Таинственная преемственность между Моисеем и временем, предком и поколением. Традиции и следования в художественном творчестве. Мнения и комментарии по поводу упадка и быстротечности науки. Навои был источником любви, мудрости, знаний и мудрости. Как и все мистические таланты, путь Навои к истине – это открытия и удовольствия. Необходимость обновления и обогащения литературных традиций, прежде всего, открывает путь в литературу сильной личности, полной вдохновения и энтузиазма.