Іmоm Zаrnujіynіng “Tаlаbаlаrgа іlm оlіsh yо’llаrіnі о’rgаtіsh” аsаrіdа іlm оlіshgа іntіlіsh mаsаlаlаrіnі о’zіgа хоs tаlqіnі (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqola Samarqandda yashab ijod qilgan ulug‘ alloma, hanafiy fiqhi olimi, adib, bir necha asarlar muallifi Imom Zarnujiy, u kishining “ta’lim al-mutaallim” asari, asarda ilm talabida bo‘lgan o‘quvchilar uchun ilm olish sirlari, tolibi ilmda topilishi kerak bo’lgan sifatlari, ilm olishga kirishish uchun zarur vositalari, vaqtlari, uslublari, shuningdek, niyat, qat’iylik haqida ba’zi oyat va hadislar keltirilgan.