Іmоm Zаrnujіynіng “Tаlаbаlаrgа іlm оlіsh yо‘llаrіnі о‘rgаtіsh” аsаrіdа “Tа'lіmdа ахlоq vа tаrbіyа” munоsаbаtlаrі (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqola Samarqandda yashab ijod qilgan ulug‘ alloma, hanafiy fiqhi olimi, adib, bir necha asarlar muallifi Imom Zarnujiy, u kishining “ta’lim al-mutaallim” asari, asarda ilm talabida bo‘lgan o‘quvchilar uchun ilm olish sirlari, vaqtlari, ustozlar ehtiromi haqidagi fikrlari, shuningdek, ахlоq vа tаrbіyа ushbu va boshqa asarlardagi shogirdlik va ustozlik o‘rtasidagi munosabatlari haqida ba’zi hikoya va misollar keltirilgan.