CHALLENGES OF TEACHING SPEAKING AND STRATEGIES OF TEACHING THIS SKILL EFFECTIVELY (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Nutq muloqotning asosiy tarkibiy qismi va tilni o'zlashtirishning murakkab sohasida inson aloqasining asosiy vositasidir. O‘quvchilarga fikr, his-tuyg‘u va g‘oyalarni ravshanlik, ishonch va maqsad bilan yetkazish imkoniyatini berish – so‘zlarni birlashtirishga o‘rgatish emas, balki nutq ko‘nikmalarini o‘rgatish maqsadidir. Nutqni o'rgatishning nozik tomonlarini o'rganayotganimizda, biz o'quvchilarga nutqni o'rgatishning taktikasi, to'siqlari va o'zgartiruvchi kuchini o'rganamiz.Говорение является фундаментальным компонентом общения и основным средством человеческого контакта в сложной сфере овладения языком. Целью обучения навыкам разговорной речи, а не просто научить их складывать слова, является предоставление учащимся возможности выражать мысли, чувства и идеи ясно, уверенно и целеустремленно. Мы исследуем тактику, препятствия и преобразующую силу обучения говорению учащихся, углубляясь в тонкости обучения говорению.Speaking is a fundamental component of communication and the primary means of human contact in the complex field of language acquisition. Empowering students to communicate thoughts, feelings, and ideas with clarity, confidence, and purpose is the goal of teaching speaking skills, not just teaching them how to put words together. We explore tactics, obstacles, and the transforming power of speaking instruction on learners as we delve into the subtleties of teaching talking.