Tarvuzning xalq xo’jaligidagi ahamiyati (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Aholining ovqatlanish ratsionida sabzavot va poliz mahsulotlari tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda va shu sababli respublikamizda ushbu sohani rivojlantirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Tarvuz qimmatli ekin hisoblanadi. U nafaqat mazasi, balki salomatlik uchun koni foyda ekanligi bilan alohida e’tiborga ega. U organizm uchun muhim sanalgan mikroelementlarga boy bo`lib, tarkibida ko`p miqdorda kaliy, temir va magniy saqlaydi. Tarvuz tarkibidagi pektin organizmdagi suv tuz almashinuvini saqlaydi.Vegetables and fruit products are becoming more and more important in the diet of the population, and for this reason, great attention is being paid to the development of this sector in our republic. Watermelon is a valuable crop. It has special attention not only for its taste, but also for its health benefits. It is rich in trace elements, which are important for the body, and contains a large amount of potassium, iron and magnesium. Pectin contained in watermelon preserves water and salt metabolism in the body.Овощная и фруктовая продукция приобретает все большее значение в питании населения, поэтому развитию этой отрасли в нашей республике уделяется большое внимание. Арбуз – ценная культура. Особое внимание уделяется не только вкусу, но и пользе для здоровья. Он богат важными для организма микроэлементами, содержит большое количество калия, железа и магния. Пектин, содержащийся в арбузе, сохраняет водно-солевой обмен в организме.