LINGUISTIC COMPETENCES IN STUDENTS OF HIGHER EDUCATIONAL INSTITUTIONS (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu modda oliy o'quv yurtlarida va zarurat sifatida bosqichma-bosqich rivojlanish bosqichlarida lingvistik kompetentsiyani shakllantirishni tahlil qiladi. Leksik ko'nikmalar nuqtai nazaridan leksik ko'nikmalarning ahamiyati ta'kidlangan, ularning o'ziga xos xususiyati sifatida, ularning o'ziga xosligi va shakllanishning o'ziga xos xususiyati va shakllantirilgan liniyadagi tuzilgan leksik kompakt-disklarning afzalliklariga asoslanadi asos. Bu talabalarning tiliy xususiyatlarini, shuningdek, o'quv va kognitiv faoliyatni hisobga olishni o'z ichiga oladi.This article analyzes the formation of linguistic competence in foreign language teaching in higher education institutions and its stages of gradual development as a necessity. The importance of lexical skills in the context of interdisciplinary relations as an integral part of the lexical competence of a foreign language is emphasized, their specificity and conditions of formation are described, based on the advantage of structured lexical competencies of a foreign language on an interdisciplinary basis. This involves taking into account the linguistic characteristics of the students as well as the educational and cognitive activities.