OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA MASOFAVIY O’QITISH TIZIMINING O’RNI VA AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Zamonaviy ta’lim tizimida masofaviy ta’lim ham kata o‘ringa ega ,o‘lib kelmoqda. Bu tarzdagi ta’limda talaba va o’qituvchi fazoviy bir-biridan ajralgan holda o’zaro internet orqali muloqotda bo’ladi, talaba o’zi ustida ko’proq ishlaydi va Intеrnеtning boshqa tехnologiyalari yordamida o’qituvchi bilan doimiy muloqotda bo’ladi. Maqolada masofaviy ta’limning eng muhim jahatlari keltirilgan bo‘lib, masofaviy o’qitish davomida talaba mustaqil o’quv darsliklarni o’zlashtirishi va berilgan vazifalarni mustaqil bajarib borishi tamoyillari keltirilgan.