TURK XOQONLIGI HARBIY YURISHLARI VA ISHLATILGAN QUROLLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada turkiy xalqlar, Turk xoqonligining tashkil topishi, xoqonlikning harbiy sanʼati haqida gap boradi. Xoqonlikning qudratining oshishida harbiy san’atning oʻ rni haqida to‘xtalgan. Shu bilan birga xoqonlikning harbiy qurol-yarog‘lari, harbiy unvon va mansablar, qoʻshin tuzilishi, jang taktikalari haqida soʻz yuritilgan.