TIL KORPUSI VA UNING MOHIYATI XUSUSIDA (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada korpus lingvistikasining tilshunoslik fani rivoji uchun tutgan oʻrni, amaliy ahamiyati tahlil va talqin etilgan. Qolaversa mazkur zamonaviy yoʻnalishning texnik jarayonni tezlashtiruvchi vositagina emas, muayyan til zamonaviy shaklining axborot tizimi boʻlib, kutilmagan savolga ham javob bera oladigan, til hodisasi bilan shugʻullanadigan, soha oldiga avval qoʻyilmagan dolzarb muammolarni qoʻya oladigan tizim ekanligi maqolada batafsil yoritib berilgan.В данной статье анализируется и интерпретируется роль и практическое значение корпусной лингвистики для развития лингвистической науки. Кроме того, в статье подробно поясняется, что это современное направление является не только инструментом ускорения технического процесса, но и информационной системой определенной современной формы языка, системой, способной отвечать на неожиданные вопросы, решать с языковыми явлениями и ставить актуальные проблемы, которые раньше не ставились перед полем зрения.This article analyzes and interprets the role and practical importance of corpus linguistics for the development of the science of linguistics. In addition, it is explained in detail in the article that this modern direction is not only a tool for speeding up the technical process, but also an information system of a certain modern form of a language, a system that can answer unexpected questions, deal with language phenomena, and put topical problems that have not been put before the field before.