Ko'zning orqa qismidagi og'ir diabetik lezyonlari bo'lgan bemorlarni davolashda zamonaviy vitreoretinal jarrohlik texnologiyalari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ko'zning orqa qismidagi og'ir diabetik lezyonlari bo'lgan bemorlar ko'rish va umumiy ko'z salomatligi bilan bog'liq jiddiy muammolarga duch kelishadi. Qandli diabetning asorati bo'lgan diabetik retinopatiya retinada, ayniqsa ko'zning orqa segmentida turli xil shikastlanishlarga olib kelishi mumkin. Ushbu lezyonlar diabetik makula shishi, proliferativ diabetik retinopatiya va retinal to'qimalarga zarar etkazishning boshqa shakllarini o'z ichiga olishi mumkin