Bo‘lg‘usi boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida pedagogik kreativlikni yuzaga chiqarishning psixologik jihatlari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada bo’lg’usi boshlang’ich sinf o’qituvchilarining kerativ fikrlashga o’rgatishning ilmiy-metodik usullari ko’rsatib berilgan. Talabalar bilan ishlashda o’qituvchining mustaqil ta’lim topshiriqlarini to’g’ri tashkil etishi, topshiriqlar tizimini to’g’ri qo’llashi kerativlikni yuzaga chiqarishning dastlabki bosqichlari hisoblanadi.This article shows the scientific and methodical methods of teaching creative thinking of future elementary school teachers. When working with students, the teacher's correct organization of independent educational tasks, correct application of the system of tasks are the first stages of creativity.