BORLIQ VA RIVOJLANISH FALSAFASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada borliq muammosining falsafiy mazmuni,borliq kategoriyasining falsafiy mohiyati ,falsafa tarixida rivojlanish haqidagi qarashlar evolyutsiyasi va rivojlanish konsepsiyalari haqida fikr yuritilgan.