O’zbek atamasining kelib chiqishi haqidagi turli etnogenik qarashlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek atamasi,uning kelib chiqishi,qo’llanilishi hamda hozirgi kundagi ahamiyati haqidagi batafsil ma’lumotlarni o’z ichiga oladi.Uning paydo bo’lgunga qadar davri ham chuqur va izchil o’rganiladi. Ushbu terminning bugungi kun voqeligidagi roli hamda uning kelgusi taraqqiyoti haqidagi bir necha dalillar ham o’z o’rnida qayd etib o’tiladi.