IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA SUG’URTANING RO’LI: TENDENSIYA, MUAMMOLAR YECHIMLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Sug'urta jismoniy shaxslar, korxonalar va hukumatlarga xavflarni himoya qilish va moliyaviy barqarorlikni taklif qilish orqali iqtisodiy rivojlanishni rag'batlantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu dissertatsiya sug‘urta va iqtisodiy o‘sish o‘rtasidagi dinamik munosabatlarni o‘rganadi, sug‘urta sektorining barqaror rivojlanishga qo‘shgan hissasini optimallashtirish uchun joriy tendentsiyalar, muammolar va potentsial yechimlarni tahlil qiladi. Sug'urta amaliyotlari va siyosatlarining rivojlanayotgan landshaftini o'rganish orqali ushbu tadqiqot sug'urtaning iqtisodiy taraqqiyot va barqarorlik uchun katalizator sifatidagi rolini oshirish bo'yicha tushunchalar berishga qaratilgan.