O’qituvchi va talabalar o’rtasidagi konfliktlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada ta’lim faoliyati jarayonida, Oliy o’quv yurtlarida, o’qituvchi va talabalar o’rtasida sodir bo’ladigan nizolar, uni keltirib chiqaruvchi omillar, konflikt haqida turli xil qarashlar va o’tkazilgan tadqiqot natijasida ayrim xulosa va takliflar yoritib berilgan. В статье освещены конфликты, возникающие в процессе образовательной деятельности, между преподавателями и учащимися, факторы, вызывающие их, различные взгляды на конфликт, а также некоторые выводы и предложения по итогам проведенного исследования.In the article, conflicts that occur in the course of educational activities, in higher educational institutions, between teachers and students, the factors that cause it, different views on the conflict, and some conclusions and suggestions as a result of the conducted research are highlighted.