Толлинг шартномалари асосида темир йўл транспортида ташилувчи юкларга махсус тариф ставкаларини ўрнатишнинг аҳамияти (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мақолада темир йўл транспортида юк ташиш тариф сиёсатида махсус тариф ставкаларини ўрнатиш ва амалда жорий қилиш ҳисобига Ўзбекистон Республикаси саноат корхоналарига толлинг шартномаларини жалб қилиш имконияти мавжудлиги таъкидланган, махсус тариф ставкаларини тақдим этиш натижасида трансафғон коридорларида буғдой унини ташиш ҳажми ошиши кузатилган. Махсус тариф ставкаларини ўрнатиш механизмларини такомиллаштириш ўз навбатида Ўзбекистон Республикасининг экспорт салоҳиятини оширишга хизмат қилади, деган хулосага келинди.