INGLIZ VA O'ZBEK TILLARIDA MILLIY-MADANIY MAQOLLAR VA ULARNING UMUMINSONIY XUSUSIYATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada ingliz va o'zbek tillarida ikkita maqol mavjud tilning milliy-madaniy va umuminsoniy xususiyatlari ko'rib chiqilgan. Ushbu maqolada taniqli yozuvchi va olimlarning maqollar haqidagi ishlarida xulosalari, maqollarning inson hayotidagi o'rni va ahamiyati haqida so'z boradi. Turli tillarda maqollarni taqqoslab, ular orasidagi farq va o'xshashliklarni o'rganganimizda biz bilib oldik.