Raqamli iqtisodiyotning rivojlanishida soliq organlarida elektron hisobvaraq-fakturalarni ahamiyati hamda takomillarshtirish yo‘llari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyotning rivojlanishida elektron hisobvaraq-fakturalarni ahamiyati iqtisodiyotni global raqamlashtirish sharoitida soliq qo‘mitasining tadbirkorlarlikni rivojlantirishda, soliqlar turining sonini qisqartirish bo‘yicha bajarilayotgan ishlar, intizomli soliq to‘lovchilar safini kengaytirish bu borada axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishni takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari keltirilgan. Shuningdek, iqtisodiyotni raqamlashtirish sharoitida elektron hisobvaraq-fakturalarni faoliyatini yanada takomillashtirish asosida ilg‘or axborotkommunikatsiya texnologiyalarini qo‘llash masalalarini o‘z ichiga oladi.