ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА БАНКЛАРАРО ЧАКАНА ТЎЛОВ ТИЗИМЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ФАОЛИЯТИ ТАҲЛИЛИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мазкур мақолада мамлакатимизда мавжуд чакана тўлов тизимларини ташкил этишнинг ҳуқуқий асослари ва ривожланиш эволюцияси, уларнинг ишлаш тамойиллари ва мезонлари, қулайликлари, молиявий, техник ва бошқа имкониятлари ёритилган.Шунингдек, 2020-2024 йилларда Ўзбекистон Республикаси тижорат банклари томонидан муомалага чиқарилган банк пластик карталари, ўрнатилган тўлов терминаллари, банкоматлар ва инфокиосклар сони, тўлов терминаллари орқали амалга оширилган тўловлар суммаси ҳам таҳлил қилинган.