LIMON YETISHTIRISHDA TABIIY SUVLARDAN OQILONA FOYDALANISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ilmiy maqolada transheyalarda limon yetishtirishda tabiiy suvlardan oqilana foydalanish va yil davomida limon о‘simliklarini suvga bо‘lgan talabini tо‘la qonli qondirish va sifatli meva olish bо‘yicha tajribalar olib borilgan. Bunda tog‘ oldi hududlarida transheyalarda yetishtirilayotgan limon о‘simliklarini yil davomida parvarishlashda tabiiy suvlarni yig‘ish va ulardan oqilna foydalanish yuzasidan tadqiqotlar olib borilib limon о‘simliklarini о‘sishi va rivojlanishini barqaror ta’minlash transheyadagi mikroiqlimni boshqarish limon о‘simligi uchun eng maqbul mikroiqlimni yaratishga bag‘ishlangan eksperimental materiallar keltirilgan.Аннотация В научной статье проведены опыты по рациональному использованию природной воды при выращивании лимонов в траншеях и полному удовлетворению потребности растений лимона в воде в течение года и получению качественных плодов. В нем представлены экспериментальные материалы, посвященные созданию наиболее оптимального микроклимата для растений лимона.In the scientific article, experiments were conducted on the rational use of natural water in the cultivation of lemons in trenches and the full satisfaction of the water demand of lemon plants throughout the year and obtaining quality fruits. In this, experimental materials dedicated to the creation of the most optimal microclimate for lemon plants are presented.