BOLA TARBIYASI VA PSIXOLOGIYASIDA OILA, MAKTAB VA MAHALLANING O‘RNI VA TARBIYAVIY IMKONIYATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Atoqli jadid pedagogi Abdulla Avloniy “Tarbiya biz uchun yo hayot, yo mamot, yo najot, yo harakat, yo saodat-yo falokat masalasidir” degan edi o‘z asarlarida. Buyuk adibimizning bu nurhikmat so‘zlari hamon o‘z ta’sirini yo‘qotgani yo‘q, farzand tarbiyasida qo‘l kelmoqda. Bu so‘zlar bir asrdan ishibdiki o‘zining dolzarb va muhimligiga qolmoqda. Chunki ta’lim-tarbiya ong mahsuli lekin ayni vaqtda ong darajasi va uning rivojini ham belgilaydigan omildir.