Kichik biznes subyektlariga soliqlar orqali ta’sir o’tkazish (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur tezis kichik biznes subyektlariga soliqlar orqali ta’sir o’tkazishning o'ziga xos xususiyatlari va ushbu jarayonning iqtisodiy samaradorligini o'rganadi. Soliq siyosati kichik biznesning rivojlanishiga qanday ta’sir qilishi, shuningdek, soliqlar orqali davlatning makroiqtisodiy boshqaruvdagi roli va ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqot, shuningdek, soliq yengilliklari va imtiyozlarining kichik biznes subyektlarining iqtisodiy faoliyatiga ta'sirini tahlil qiladi.