Matematika va uni iqtisodiyotda qo`llash (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola matematikaning iqtisodiyotdagi rolini o'rganadi. U murakkab tizimlarni modellashtirishdan tortib, qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirishgacha bo'lgan iqtisodiy tahlilda matematik vositalar va usullardan qanday foydalanilishini o'rganadi. Iqtisodiyotda matematikaga oid adabiyotlarda metodikalarni o'rganib, matematikaning iqtisodiyotdagi o’rnini qanday oshirishini va amaliyotchilar uchun zarur tushunchalarni taqdim etishini ko'rsatadi. Maqola iqtisodiyotda qo'llaniladigan turli xil matematik yondashuvlarni va ularning amaliy qo'llanilishini qamrab oladi, kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlari bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.