JAMOADAGI NIZO VA STRESSLARNI BOSHQARISH ORQALI KORPORATIV MAVQEYNI OSHIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada korporatib boshqarish va uni oshirish usullari va korxonada nizoli vaziyatlar ularning sabablarini organish orqali ular ish faoliyatini samarali tashkil etish asosida ularning rivojlanish va taraqqiy etish darajasini oshirishga bağishlangan. Maqolada nizoli vaziyatlar ularning sabablari va nizolarni hal qilish usullari muhokama qilingan. Shu maqsadda nizo uning turlari ularning jelib chiqish sabablari va oqibatlari jamoaviy muhitga tasiri tahlil qilingan. Maqolada korxonda nizoli masalalarni muvofaqqiytali bartarav etish va ularning oldini olish haqida malumot berib otilgan.Nizoli vaziyatlarni baholash natijalaridan kelib chiqib sabab va oqibatlarini bartaraf etishning ayrim yollari kõrib chiqilgan, muhokama qilinib takliflar va xulosalar berilgan.The article is dedicated to increasing the level of development and progress of the enterprise on the basis of effective organization of its work by studying the methods of corporate management and its improvement and conflict situations in the enterprise.The article discusses conflict situations, their causes and methods of conflict resolution. For this purpose, the conflict, its types, the causes and consequences of their emergence, and the impact on the collective environment were analyzed. The article provides information on the successful resolution of conflict issues in the enterprise and their prevention. Based on the results of the assessment of conflict situations, some ways to eliminate the causes and consequences were considered, discussed, suggestions and conclusions were given.Статья посвящена повышению уровня развития и прогресса предприятия на основе эффективной организации его работы путем изучения методов корпоративного управления и его совершенствования, а также конфликтных ситуаций на предприятии.В статье рассматриваются конфликтные ситуации, их причины и способы разрешения конфликтов. Для этого были проанализированы конфликт, его виды, причины и последствия их возникновения, влияние на коллективную среду. В статье представлена ​​информация об успешном разрешении конфликтных вопросов на предприятии и их предотвращении.По результатам оценки конфликтных ситуаций рассмотрены, обсуждены некоторые пути устранения причин и последствий, даны предложения и выводы.