MAKTAB МАТЕМАТИКА КURSIDA KОMBINATORIKA MASALALARINI YECHISHNI O’RGATISH METODIKASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kombinatorika masalalari hayotiy amaliotda ko’p uchraydigan masalalar bo’lganligi sababli hozirgi davrda maktab matematika kursi o’quv dasturlarida o’z o’rniga ega va bu turkim masalalri o’qituvchilardan alohida tayorgarlikni talab etadi. Ushbu maqolada kombinatorika masalalarini maktab o’quvchilariga samarali o’qitish metodikasi yoritilgan.Поскольку задачи комбинаторики являются распространенными задачами в реальной жизни, в настоящее время они занимают свое место в школьных программах по математике и требуют специальной подготовки со стороны учителей. В данной статье описана методика эффективного обучения школьников решению задач комбинаторики.Since combinatorics problems are common problems in real life, they currently occupy their place in school mathematics curricula and require special training from teachers. This article describes the methodology of effective teaching of schoolchildren to solve combinatorics problems.