The Great Poet Alexander Feinberg (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Alexander Feinberg who left his indelible mark in Uzbek poetry, has a deep place in the language of Uzbek readers. He won the attention of Uzbek, Russian and many other people with the translations of his poetry collections. Although, Feinberg is representative of the Russian nation, he is a poet with an Uzbek heart. Although, stability was not observed in his work, his written works indicate that poet has a deep spirituality. Feinberg revealed the possibilities of Uzbek literature with his translations. Александр Фейнберг оставивший неизгладимый след в узбекской поэзии занимает глубокое место в языке узбекских читателей. Своими поэтическими сборниками и переводами он завоевал внимание узбеков, русских и многих других народов. Александр Фейнберг хотя и является предеставителем русской нации, но поэтом с узбекским сердцем. Хотя в его творчестве не наблюдалось стабильности, его письменные произведения свидельствуют о глубокой духовности поэта. Фейнберг своими переводами раскрыл возможности литературы узбекского народа. O’zbek adabiyotida o’zining yorqin izini qoldirgan Aleksandr Faynberg o’zbek kitobxonlarining qalbidan chuqur joy olgan. O’zining she’riy to’plamlari, tarjimalari bilan o’zbek, rus va ko’plab xalqlarining e’tiborini qozongan. Aleksandr Faynberg rus millatining vakili bo’lsa ham o’zbek yuragiga ega shoir edi. Ijodida barqarorlik uncha kuzatilmagan bo’lsa ham yozib qoldirgan asarlari shoirning chuqur ma’naviyatga ega ekanligidan darak beradi. Faynberg o’zining tarjimalari bilan o’zbek adabiyotining imkoniyatlarini ochib bergan.