MUSTAQIL MAMLAKATLARDA STEM TA’LIMIDA ESLNI O'QITISH MUAMMOLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada tadqiqot shuni ko'rsatadiki, bu masala an‘anaviy ravishda ijtimoiy-iqtisodiy maqomi, irqi va etnik kelib chiqishi bo‘yicha kam ifodalangan guruhlar uchun yanada dolzarbdir. ESL kontekstidagi zamonaviy yondashuvlar va usullar talabalarning STEMdagi akademik samaradorligi va qat'iyatliligiga tegishlilik hissi kuchli ta'sir ko'rsatishi mumkinligini isbotlaydi.In this article, the study shows that this issue is even more relevant for traditionally underrepresented groups in terms of socioeconomic status, race and ethnicity. Modern approaches and methods in the context of ESL provide evidence that students' academic performance and persistence in STEM can be strongly influenced by a sense of belonging.