Yevropada koʻzi ojiz bolalarga musiqiy taʼlim berishni innovatsion metodlarini Oʻzbekistonga moslashtirib , amalda tatbiq etish. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Evropadan O'zbekistonga ko'zi ojiz bolalar uchun musiqiy ta'limda innovatsion usullarni moslashtirish va joriy etish masalalari ko'rib chiqilgan. Unda ko'zi ojiz bolalar musiqa ta'limiga kirishda duch keladigan muammolar muhokama qilinadi va innovatsion usullarni qo'llash orqali ushbu to'siqlarni engib o'tish strategiyalari taklif etiladi. Adabiyotlar tahlilidan kelib chiqib, u Yevropadagi mavjud yondashuvlarni aniqlaydi va ularning O'zbekiston sharoitida qo'llanilishi mumkinligini o'rganadi. Usullar bo'limida ushbu strategiyalarni amalga oshirishning amaliy bosqichlari, so'ngra potentsial natijalar va natijalar muhokama qilinadi. Va nihoyat, maqola O'zbekistonda ko'zi ojiz bolalar uchun musiqiy ta'limni rivojlantirish bo'yicha kelgusidagi tadqiqotlar va siyosat tashabbuslari bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.