TASHQI OMILLAR XUSUSIYATI GIDRAVLIK TIZIMDAGI ISHCHI SUYUQLIKNING ISHLASHIGA TA’SIRI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ko‘pgina gidravlik kon mashinalarning gidravlik tizimi ishchi suyuqligiga tog‘ jinsining havoga ko‘tarilgan mayda zarrachalar ifloslantirishga olib kelmoqda. Bosim ostida ishchi suyuqlik bilan harakatlanishida ishqalanib, zarrachalar juda ko‘p kichik bo‘laklarga bo‘lingan holda gidravlik suyuqliklarga aralasha boshlaydi. Natijada, qattiq chang zarralar maydalangach gidravlik tizimga ta’sir qiladi, bu esa o‘z navbatida qismlarning muddatidan oldin eskirishiga va ularning amortizatsiya muddatini pasayishiga olib keladi.