Kasbim-kelajagim poydevori (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada kasb tanlash masalasi va uning ijtimoiypsixologik ahamiyati, kasb tanlash tizimi mezonlarining tanlanishi, kasb tanlashga ta‘sir qiluvchi omillar ko‘rsatilgan bo‘lib, bunda o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirish, ularni erkin kasb tanlashga o‘rgatish masalalari yoritilgan. Shuningdek maqolada kasb tanlashga munosabat omili mezonlari tanlanishining ilmiy-nazariy va amaliy-uslubiy jihatlari hamda ularni tadqiq qilishning jihatlari o‘rganilgan.