IJTIMOIY MAISHIY SOHASIDA HUQUQBUZARLIK. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur huquqbuzarlik turiga jamiyat hayotida ro‘y beradigan, ijtimoiy-maishiy munosabatlarni buzuvchi noqonuniy harakatlar kiradi. Bu huquqbuzarliklar jamoat joylarida, xizmat ko‘rsatish sohalarida yoki kundalik turmushda sodir bo‘lib, fuqarolarning huquqlari va manfaatlariga, shuningdek, jamiyatda o‘rnatilgan axloqiy va huquqiy me’yorlarga putur yetkazadi.Ijtimoiy-maishiy huquqbuzarliklar quyidagilarni o‘z ichiga oladi:Maishiy xizmatlar ko‘rsatishda qonuniy talablarni buzish;Kommunal xizmatlar bo‘yicha shartnoma majburiyatlarini bajarmaslik;Jamoat joylarida bezorilik, tartib-qoidalarni buzish;Boshqalarning sog‘lig‘i va xavfsizligiga tahdid soluvchi xatti-harakatlar.