BOLA SHAXSINING RIVOJLANISHIDA TARBIYANING O'RNI. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Anotatsiya :Ushbu maqolada tarbiya va bola shaxsining rivojlanishida tarbiyaning roli haqida ma’lumot berilgan. Bola shaxsining rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda tarbiyaning shaxs kamolotiga ta’siri haqida bayon etilgan. Hozirgi shiddad bilan rivojlanib kelayotgan mamlakatimizning qay darajada yuksalishi, o’sib kelayotgan yosh avlodning ta’lim tarbiyasiga bevosita bog’liq hisoblanadi.Rivojlanish kishidagi jismoniy, ruhiy va ijtimoiy jarayon bo'lib, u barcha tug'ma va egallangan miqdor va sifat o’zgarishlarini o'z ichiga oladi.