SHAXS HUQUQ VA ERKINLIKLARINING SUDGA QADAR HIMOYA QILINISHIDA KONSTITUTSIYANING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqola shaxs huquqva erkinliklarining sudga qadar himoya qilinishidagi Konstitustiyaning o’rni va ahamiyatini ochib berishga qaratilgan bo’lib, bunda milliy qonunchiligimiz hamda xalqaro va chet el mamlakatlarining ayrim qonun hujjatlari, chet el hamda milliy olimlarimizning fikrlari hamda ularning nazariy qarashlari tahlil qilinib, ulardagi ayrim tajriba va amaliyotlarni milliy qonunchiligimizga tadbiq qilish yuzasidan tegishli tafik va tavsiyalar berildi.АНОТАЦИЯ: This article is aimed at revealing the role and importance of the Constitution in the protection of individual rights and freedoms before the court, in which our national legislation and some legal documents of international and foreign countries, the opinions of our foreign and national scientists and their theoretical views are analyzed and some of them relevant recommendations and recommendations were given regarding the application of experience and practices to our national legislation.ABSTRACT: Целью данной статьи является раскрытие роли и значения Конституции в защите прав и свобод личности в судебном порядке, в котором отражены наше национальное законодательство и некоторые правовые документы международных и зарубежных стран, мнения наших зарубежных и отечественных ученых и их проанализированы теоретические взгляды, а по некоторым из них даны соответствующие рекомендации и рекомендации по применению опыта и практики в наше национальное законодательство.