DIQQAT TANQISLIGI SINDROMLI BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHNING PEDAGOGIK JIHATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Diqqat tanqisligi va giperaktivlik sindromi (DTGS) bo'lgan bolalar uchun maktabga tayyorlanish jarayoni alohida yondashuvlarni talab etadi. Ushbu maqolada DTGS bo'lgan bolalarning xatti-harakati va o'qish jarayoniga moslashuvini yengillashtirishga qaratilgan pedagogik strategiyalar, shuningdek, ota-onalar va pedagoglarning hamkorligi yoritilgan.