ELEKTROMAGNIT TO'LQINLAR VA UNLARNING HAYOTDAGI AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola elektromagnit to‘lqinlarning fizik asoslari va ularning turli texnologiyalardagi ahamiyatini tahlil qiladi. Elektromagnit to‘lqinlar, ular qanday paydo bo‘lishi va qanday ishlashini tushunish, zamonaviy kommunikatsiya tizimlarida, masalan, radio, mobil telefonlar, Wi-Fi va boshqa ma'lumot uzatish texnologiyalarida keng qo‘llaniladi. Maqolada elektromagnit to‘lqinlarning turli turlari, ularning ta'siri, shuningdek, elektromagnit to‘lqinlarning sog'liq va xavfsizlikka bo‘lgan ta'siri ham ko‘rib chiqiladi. Maqola elektromagnit to‘lqinlarning texnologiyalar va kundalik hayotdagi o‘rni, shuningdek, ularning ilmiy va amaliy qo‘llanilishini yoritishga qaratilgan.