BOSHLANG'ICH SINFLARDA INGLIZ TILI DARSLARIDA BADIIY MATNLAR BILAN ISHLASH ORQALI O'QISH SAVODXONLIGINI OSHIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang'ich sinflarda ingliz tili darslarida badiiy matnlardan foydalanish orqali o'quvchilarning o'qish savodxonligini oshirish masalalari tadqiq etilgan. Maqolada badiiy matnlar bilan ishlashning zamonaviy metodlari, ularning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, badiiy matnlar bilan ishlash o'quvchilarning nafaqat o'qish ko'nikmalarini, balki til kompetensiyasini ham sezilarli darajada oshirishi aniqlangan.Аннотация. В данной статье рассматриваются вопросы повышения читательской грамотности учащихся за счет использования художественных текстов на уроках английского языка в начальных классах. В статье проанализированы современные методы работы с художественными текстами, их значение и эффективность. Исследование показало, что работа с художественными текстами значительно улучшает не только навыки чтения, но и языковую компетентность учащихся.