TIL LEKSIKASI SEMANTIK KATGORIYASINING NAZARIY MUAMMOLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Kirish. Til leksikasi inson fikrini ifodalash va aloqa jarayonining asosiy vositasi hisoblanadi. Tilshunoslikning muhim yo‘nalishlaridan biri sifatida leksik-semantik tadqiqotlar, so‘zlarning mazmuniy tarkibini va ularning o‘zaro aloqalarini o‘rganishni maqsad qiladi. Ushbu maqolada til leksikasining semantik kategoriyalari va ular bilan bog‘liq nazariy muammolar ko‘rib chiqiladi.